Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo
Olet tässä: Palvelut > Bookcrossing

Bookcrossing

Raahen museon bookcrossing-pisteet: Pakkahuoneen museo, Rantakatu 33, 92100 Raahe ja Kruununmakasiini, Merikatu 10, 92100 Raahe.
Tiedustelut: museosihteeri Anna Latomaa, puhelin: 040 135 6850, sähköposti: museo(at)raahe.fi.

Raahen museon bookcrossing-pisteet sijaitsevat Pakkahuoneen museossa ja Kruununmakasiinissa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tuoda kiertoon laitettavan kirjasi jommassa kummassa museossa sijaitsevaan bookcrossing-pisteeseen. Halutessasi voit myös rekisteröidä kirjan itse tai me voimme tehdä sen puolestasi. Annamme mielellämme ohjeita kirjojen rekisteröintiin ja meiltä saat myös valmiita rekisteröintitarroja. Samalla voit katsella, mitä kirjoja meillä on vaihdossa ja tehdä hyvän löydön. Oman kirjan tuominen ei ole kuitenkaan välttämättömyys, vaan voit vain tulla nappaamaan luettavaa. Kirjan tuominen tai ottaminen ei maksa mitään.


Mitä bookcrossaus on?

Bookcrossingia voisi sanoa maailmankirjastoksi, missä luettu kirja annettaan seuraavalle lukijalle. Periaatteena on, että kirja ”vapautetaan” vaikkapa kahvilaan, junaan tai johonkin muuhun sellaiseen paikkaan, mistä seuraava lukija voi kirjan löytää. Kirjan voi halutessaan rekisteröidä antamalla kirjalle virallinen Bookcrossing ID-tunnus (BCID), minkä avulla voi seurata kirjan kulkua maailmalla. Lisää ohjeita kirjan rekisteröimisestä, jakamisesta ja seuraamisesta löydät http://www.bookcrossing.com -sivustolta. Bookcrossaus on hyvä tapa kierrättää jo luettuja kirjoja, löytäjänsä mukana kirjat saavat uuden kodin ja saattavatpa nähdä maailmaakin. Tämä on myös oiva tapa jakaa lukukokemuksia ja elämyksiä niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa: moni on varmasti joskus lukenut sellaisen kirjan, jonka toivoisi mahdollisimman monen lukevan.

Sivun alkuun.