Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo
Olet tässä: Etusivu > Hiihtolomaviikolla 4. -8.3.2014 museoihin vapaa pääsy

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Hiihtolomaviikolla museoihin vapaa pääsy

Hiihtolomaviikolla (viikko 10) museokohteista avoinna ovat Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini ti-pe 13.00-17.00 ja la 12.00-16.00 vapaan pääsyn kera. Kruununmakasiinille on vaivihkaa rakentunut entisaikain koululuokka-interiööri ja Pakkahuoneen bookcrossing-piste on saanut "haarakonttorin" Kruununmakasiinin Tarinatorille.

Jatkossa, hiihtolomien jälkeen Pakkahuoneen museo on avoinna ti-pe 13.00-17.00 ja la 12.00-16.00, Kruununmakasiini ti-pe 15.00-17.00 ja la 12.00-16.00.

Tervetuloa!