Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Jannen talo -nukkekodin teko-ohjeet koottu yksiin kansiin

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Jannen talo-nukkekodin rakennusohjeet koottuna yksiin kansiin.

Raahen Nukkekotinäpertäjät on lahjoittanut museolle myyntiin Jannen talo-nukkekodin rakennusohjeet, joiden avulla voi halutessaan valmistaa Raahen perinnenukkekodin. Ohjepaketti sisältää mm. tarkkojen työselosteiden ja rakennusohjeiden lisäksi tarinaa talon asukkaista, kuvat ja listan tarvittavista materiaaleista sekä vinkkejä hyviksi havaittuihin materiaalivalintoihin.

Sen oikeankokoisen Jannen talon, pienen ja sympaattisen jugend-tyylisen rakennuksen voit löytää Saaristonkadulta Vanhasta Raahesta.

Ohjepakettia on myynnissä Pakkahuoneen museolla ja Kruununmakasiinilla. Paketin hinta on 12,00€.

""