Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > "Kaikenlaista kummaa"

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Kaikenlaista kummaa -kokoelmien omituisuuksia ja erikoisuuksia

12.-18.5. vietetään museoviikkoa, jonka teemana on tänä vuonna "Kokoelmien omituisuudet". Raahen museolle kyseinen teema sopii mitä mainioimmin, onhan museomme täynnä kaikenmoista kummaa.

Kruununmakasiiniin on koottu "Kaikenlaista kummaa" -näyttely, jossa esillä on mm. erilaisia työkaluja, luonnonoikkuja, omituisia otuksia ja tekniikan ihmeitä. Mukana on myös muutama esine, joiden alkuperä ja käyttötapa on museoväellekin hämärän peitossa. Toivommekin, että joku museokävijöistä osaisi nimetä nämä muutamat mysteeriesineet. Näyttelyn kävijät voivat äänestää kummallisinta kapistusta ja äänestäjien kesken arvotaan museaalisia palkintoja.

Pakkahuoneen museolla mininäyttelyyn on koottu mm. entisajan hää- ja hautajaistarjoiluja. Esillä on valikoima keksejä, konfekteja ja kakkusia, joita on entisaikaan varta vasten värkätty juhlia varten, vanhimmat makupalat ovat 1830-luvulta. Onpa herkkujen sekaan eksynyt myös ei-niin-herkullisia juttuja, kuten vaikkapa lohikäärmeen verta ja espanjankärpäsiä.

Molemmat näyttelyt ovat esillä 15.6.2014 saakka.

Tervetuloa!