Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Kansainvälinen museopäivä 18.5.2012

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Kansainvälinen museopäivä 18.5.2012 Raahen museolla

Kansainvälisen museoviikon 14. - 20.5.2012 teemana on tänä vuonna Uutta-Nytt. Raahen museolla puuhataan kuumeisesti suurenmoisen uuden hankkeen parissa, mutta sen tuloksista yleisö saa nauttia vasta museon syntymäpäivänä 21.10.2012 lähtien. Mitään uutta nähtävää ei siis ole luvassa. Mutta jotain ennenkuulumatonta on silti tarjolla!

Raahen museotoimen emomuseossa, Pakkahuoneella on tarjolla perjantaina 18.5. konttikielen käytttöönottokokeilu. Konttikielinen opas paikalla koko päivän, läsnä on myös suomen kielen tulkki. Tietysti kaikki muutkin leikki-tai salakielet ovat sallittuja.

Museo avoinna kello 13.00-17.00. Vapaa pääsy! Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Kohdaannäntti koseollamuntti!