Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > ”Me halutaan vaan soittaa rock´n rollia” – Raahelaista bändihistoriaa 70-luvulta 90-luvulle

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

”Me halutaan vaan soittaa rock´n rollia” – Raahelaista bändihistoriaa 70-luvulta 90-luvulle

Kruununmakasiinimuseossa koostetaan parhaillaan nostalgista matkaa kaupunkimme rockahtavaan lähimenneisyyteen näyttelyn muodossa. Tähän tarvitaan kaupunkilaisten apua: Haussa on kaikenlainen aineisto, joka liittyy raahelaisten rockbändien toimintaan 70-luvun alusta 90-luvun alkuun. Tervetullutta materiaalia ovat kuvat, lehtileikkeet, äänitteet, kuvatallenteet, julisteet, soittimet, vaatteet ja muu rekvisiitta joko tutkimusmateriaaliksi tai sopimuksen mukaan näytteillekin. Materiaalia voi tarjota lainaan näyttelyä varten ottamalla yhteyttä kokoelma-amanuenssi Miska Eilolaan, p. 040 830 3016 tai miska.eilola(at)raahe.fi . Näyttely avataan Kake-rockin alkajaisiksi perjantaina 5.6.2015 ja se on esillä Kruununmakasiinilla koko kesän.