Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Museon perustajan, piirilääkäri Ehrströmin syntymäpäivää juhlitaan 14.9.2012

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Pakkahuoneen museo, Raahen museotoimen emomuseo, juhlii piirilääkäri Ehrströmin syntymäpäivää perjantaina 14.9.2012

Raahen museo, Suomen vanhin yliopistojen ulkopuolinen museo täyttää piakkoin 150 vuotta. Juhlavuosi huipentuu Kruununmakasiinimuseon käyttöönottoon ja monenlaisiin tapahtumiin siellä. Haluamme kuitenkin juhlistaa koko museohankkeen alullepanijan, piirilääkäri Carl Robert Ehrströmin syntymäpäivää avoimilla ovilla Pakkahuoneella. Museolla on esillä tietoa Ehrströmistä ja hänen moninaisista toimistaan.

Perjantaina on oivallinen tilaisuus nähdä museomme kuuluisuus, maailman vanhin sukelluspuku, Wanha Herra vielä alkuperäisessä ympäristössään. Lähiaikoina "hän" muuttaa majaa ja asettuu Kruununmakasiinin toiseen kerrokseen perustamaan näyttelytilaan tulevaisuudessa valmistuvaa sukellusosastoa.

Kannattaa myös huomioida raahelaissyntyisen Jenny Maria Montin-Tallgrenin elämää ja toimintaa esittelevä mininäyttely.

Museo avoinna kello 13.00-17.00. Vapaa pääsy. Tervetuloa!