Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Museot sulkevat ovensa 21.12.2017 alkaen.

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Museot sulkevat ovensa 21.12. alkaen.

Raahen museon väki vetäytyy joulun viettoon 21.12.2017 alkaen ja täten museot ovat suljettuina. Museon toimisto on jälleen avoinna 8.1.2018, mutta muut museokohteet pysyvät yleisöltä suljettuina hieman pidempään. Pakkahuoneen museolla tehdään tuttuun tapaan vuosisiivous tammikuun alussa ja ovet avautuvat jälleen 23.1.2018. Kruununmakasiinin osalta tammikuu on pyhitetty täysin sisällöntuotannolle, ovet avautuvat seuraavan kerran 6.2.2018.

Toivotamme Rauhallista joulua ja onnellista tulevaa vuotta 2018!

""