Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Musiikillinen löytöretki Kruununmakasiinilla 22.11.2013

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Tervetuloa Musiikilliselle löytöretkelle Kruununmakasiiniin 22.11.2013!

Raahen musiikkiopiston oppilaat konsertoivat Kruununmakasiinilla. Musiikillinen löytöretki liikkuu ajassa aina 1500-luvulta 1900-luvulle, esitettävistä teoksista "nuorin" on sävelletty 1980-luvulla. Konsertissa kuullaan sekä kokoonpanoja, että sooloja ja nähdään aiheeseen liittyvää kuvamateriaalia, joka on peräisin museon arkistoista.

Brahe Classica yhditys haluaa kannustaa paikkakunnan nuoria pitkäjänteisessä musiikkiharrastuksessaan ja myös tarjota hienon esiintymiskokemuksen. Konsertti toteutetaan niinsanottuna kävelykonserttina, jonka aikana konserttiyleisö saa liikkua museon tiloissa ja vaikkapa nauttia musiikkielämyksen ohessa musiikkiopiston vanhempainyhdistyksen kahvilan tarjoomuksista Kruununmakasiinin alakerrassa.

Konsertti on kello 17.00-19.00, saapumis- ja poistumisajan saa yleisö vapaasti valita tämän ajan sisällä.

Lipun hinta on 7 / 3€ ja ennakkoon oman lippunsa voi hankkia Raahesalin lipunmyynnistä, Raahen Prismasta tai ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

Lämpimästi tervetuloa Musiikilliselle löytöretkelle!

""

Musiikillinen löytöretki -mainospdf, 1141 kb