Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Paikallishistorialuentoja Kruununmakasiinilla

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Paikallishistoriaa käsittelevä luentosarja Kruununmakasiinilla

Museonjohtaja Eija Turunen (FM) luennoi monenkirjavista aiheista paikallishistoriaa käsittelevässä luentosarjassa. Luennot järjestetään Kruununmakasiinilla viitenä peräkkäisenä tiistaina kello 18.00 alkaen ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Luentojen aiheet ja ajankohdat:

  • 15.1. Yhteiseksi hyväksi - raahelaisia lahjoittajia
  • 22.1. Reipslaakari ja muut arvostetut ammattilaiset
  • 29.1. Annat, Hannat ja Kaisat: Raahen naisväkeä
  • 5.2. Suareet, matineet ja maskeraadit: Entis-Raahen kulttuuririentoja
  • 12.2. Sukusiteitä (ja aasinsiltojakin) Raaheen

Luennot alkavat kello 18.00 ja kestävät noin 1,5 tuntia. Tervetuloa!