Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Pekanpäivät 26. - 30.6.2013

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Pekanpäivät 26. - 30.6.2013

Pekanpäivien aikaan kaupunki on täynnä monenmoista tapahtumaa ja luonnollisestikin Raahen museo on myös menossa mukana. Kaupunkifestivaalin aikaan museon toimipisteistä avoinna ovat Pakkahuoneen museo, Kruununmakasiini, Soveliuksen talo ja Wanha apteekki. Kohteet ovat avoinna ke-pe 11.00-18.00 ja la-su 12.00-18.00, vapaa pääsy.

Kruununmakasiinilla avautuu Päivi Harjuhaahdon Jalometallia! -juhlakorunäyttely, Soveliuksen talon alakerrassa on Martti Lehtelän "Raahe ja Meri" -näyttely, myös yläkerran Laivapatruunin koti on yleisölle avoinna. Wanhan apteekin ikkunassa on ihasteltavana nukkekotinäpertäjien näyttely.

Museomme kokoelmien aarre, Wanha herra, maailman vanhin sukelluspuku sai "pojan" 25 vuotta sitten. Tismalleen esikuvansa mukaan tehty kopio Nuori herra koki tuolloin ensisukelluksensa. Siispä juhlistamme Pekanpäivien aikaan kaupunkimme perustajan Pietari Brahen nimipäivää ja Nuoren herran 25-vuotispäivää järjestämällä yhteistyössä urheilusukellusseura Mursujen kanssa hieman erikoisemman sukellustapahtuman: Nuori herra sukeltaa juhlan kunniaksi, pitkästä aikaa kotivesissä, lauantaina 29.6. kello 14.00 museonrannassa.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan museokohteisiimme ja niiden näyttelyihin!

""""