Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Pohjanmaan porvariston vuosisata 1750-1850 -kirja myynnissä Raahen museolla

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Pohjanmaan porvariston vuosisata 1750-1850 -kirja myynnissä Raahen museolla

Kirja kuvaa porvariston elämää asumisen ja elämänmuodon näkökulmista Raahessa, Kokkolassa, Pietarsaaressa, Vaasassa ja Seinäjoella. Asumisessa keskeisiä olivat rakennukset, elämänmuodossa sukulaisuus- ja liikesuhteet. Osana tärkeää verkostoa olivat myös kummisuhteet ja sosiaaliset suhteet yleensä. Kirja on samalla 200 vuotta täyttävän Roosin talon juhlakirja, jossa kerrotaan Kokkolan keskustassa sijaitsevan rakennuksen historia aina tähän päivän saakka.

Julkaisu on syntynyt ainutlaatuisena kaupunkien museoiden yhteistyöhankkeena, joka on osaltaan rakentanut nykyajassa toimivan ja osapuolten osaamisia vahvistavan kumppanuusverkoston. Mukana ovat olleet Raahen museo, K.H. Renlundin museo - Keskipohjanmaan maakuntamuseo ja Pietarsaaren kaupunginmuseo sekä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Seinäjoella.

Kirjoittajina ovat museotoimenjohtaja Kristiina Ahmas K.H. Renlundin museosta, museonjohtaja Eija Turunen Raahen museosta, museonjohtaja Guy Björklund Pietarsaaren museosta ja vs. museonjohtaja Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseosta.

Kirjan hinta on 35,00€.

""