Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Porvariskodin ja merimiehen kodin joulu

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Joulutunnelmaa porvariskodissa ja merimiehen huushollissa

Laivapatruunin koti Soveliuksen talon yläkerrassa on puettu jälleen perinteiseen, tunnelmalliseen jouluasuun. Patruunin salin joulukuusi on koirsteltu aidoilla 1800-luvun koristuksilla, pöydille on tehty kattauksia ja on laitettu esille parhaita jouluherkkuja. Porvariskodin jouluun voi tutustua 10.-14.12. kello 9.00-15.00.

Tiedustelut ja ajanvaraukset Soveliuksen talolta, puh. 044 439 3334. Laivapatruuniin kotiin on vapaa pääsy.

Merimiehen kodin joulua voit tunnelmoida Pakkahuoneen museolla aina 21.12.2012 saakka museon aukioloaikoina ti-pe klo 13.00-17.00, la klo 12.00-16.00.

Tervetuloa!