Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Raahen museo pyrkii takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee Raahen museon verkkosivustoa kieliversioineen.

Vaatimuksenmukaisuus 

Raahen museon verkkosivusto vastaa  Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ovatko museon sosiaalisen median kanavat saavutettavia?

Raahenmuseo.fi-verkkopalvelun lisäksi Raahen museo käyttää verkkoviestinnässään sosiaalista mediaa. Käytössä olevat somekanavat ovat Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube. Museo pyrkii tuottamaan saavutettavia sosiaalisen median verkkosisältöjä 23.9.2020 lähtien niiltä osin, kuin se on valitussa kanavassa mahdollista. Muiden, paitsi YouTuben osalta saavutettavia sisältöjä on tuotettu jo syksystä 2019 lähtien.

Saavutettavuuspalaute

Otamme mielellämme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuuden parantamiseksi. Vastaamme saavutettavuuspalautteeseen kahden viikon sisällä. Palautteen voit antaa verkkolomakkeella, sähköpostitse museo [at] raahe.fi (museo[at]raahe[dot]fi) tai puhelimella 040 135 6850

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Raahen museon verkkosivusto on julkaistu 28.9.2018. Tämä seloste on laadittu 19.9.2019. 

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Jos emme ole tehneet saavutettavuuden edellyttämiä muutoksia Raahen kaupungin verkkosivustoon, voit tehdä sivustostamme saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuuden valvontaviranomaisena on Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn verkkosivustolta löydät ohjeet ja osoitteet jatkotoimenpiteisiin.