Kuva- ja kokoelmapalvelut
Raahen museon esinekokoelman pohjana ovat ns. eksoottiset esineet, jotka ovat peräisin 1800-luvun purjelaivakaudelta. Tähän esineistöön sisältyy matkamuistoja, eksoottisia kasveja ja eläimiä sekä merenkulkuun liittyvää esineistöä. Vähitellen museoon alettiin kerätä myös muuta Raahen kaupungin historiaan ja raahelaisten elämään liittyvää aineistoa. Merkittävimpiä esineitä museossa edustavat mm. 1700-luvulla valmistettu sukelluspuku ”Wanha Herra” ja Mikael Baltin tekemät kirkkoveistokset 1600-luvulta.
Museon kokoelmat karttuivat etenkin 1980–1990 -luvuilla isojen, eri raahelaisperikunnilta saatujen lahjoituserien myötä. Paikkakunnan koulutoimintaan liittyvää aineistoa on saatu monilta toimintansa lopettaneilta ja vielä toiminnassa oleviltakin opinahjoilta. Oman kokonaisuutensa muodostavat myös terveydenhoidollinen ja lääketieteellinen esineistö, joka sisältää muun muassa Gellmanin sairaalan (sittemmin Raahen aluesairaala) esineistöä. Apteekkimuseon kokoelma muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden ja on yksi arvokkaimmista apteekkialan kokoelmista Suomessa.
Talonpoikaista maatalouskulttuuria edustavat sekä Saloisten kotiseutumuseon että Ojalan kotiseutumuseon kokoelmat.
Esinekokoelman lisäksi museolla on laaja valokuvakokoelma, joka koostuu historiallisista kuvista. Kuvien keskeisiä teemoja ovat kaupunkinäkymät, raahelaisten elämänpiiri, asuminen, elinkeinoelämä, paikalliset tapahtumat ja henkilökuvat. Kokoelmat ajoittuvat 1850-luvulta nykypäivään ja sisältävät erilaisia valokuvatyyppejä dagerrotyypeistä nykypäivän digitaalisiin kuviin.
Museon arkistokokoelma sisältää henkilö- ja paikallishistoriallista arkistoaineistoa, kirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä, sarjajulkaisuja jne. Museon hallussa on myös paikkakunnan teollisuushistoriaan liittyvä Ruona Oy:n piirustusarkisto, jossa on tuhansia piirroksia.
Muun muassa Ruona Oy:n piirroksia sekä kattava kokoelma paikalliskuvaaja Oskari Väänäsen valokuvia löytyy myös Finna.fi -palvelusta ja ovat siellä kaikkien vapaasti tutkittavissa.